Levertijd zonnepanelen

Ben je aan het onderzoeken of zonnepanelen interessant zijn voor jou? En zoek je een partij met een korte zonnepalen levertijd? Dan ben je bij VolopGroen aan het juiste adres! We kunnen altijd binnen 4-6 weken jouw zonnepanelen leveren, inclusief omvormer en installatie!

Waarom is er een lange levertijd voor zonnepanelen?

Daar kunnen we vrij kort over zijn. De energieprijs stijgt al jaren. Zeker de laatste maanden is de prijs van zowel gas als stroom flink omhoog geschoten, door diverse oorzaken. Dat betekent dat veel huishoudens terecht op zoek gaan naar besparingen op hun energieprijs. Dan kom je al snel uit op energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen of warmtepompen.

Waarom zijn zonnepanelen interessant bij een hoge energieprijs?

Zonnepanelen zijn een interessante optie, want je zorgt voor je eigen opwek. Al vanaf het eerste moment dat de zonnepanelen op je dak liggen, begin jij al met terugverdienen. De eerste jaren levert dat natuurlijk wat minder op, omdat je de investering in de panelen hebt gedaan. Die kostprijs betaalt zich echter snel terug. Een terugverdientijd van rond de 6 jaar is een mooi uitgangspunt. En daarna heb je nog 19 jaar gratis stroom, want de panelen gaan gemiddeld 25 jaar mee.

Bovendien wordt de door jouw panelen teveel opgewekte stroom vergoed, waardoor je er ook nog extra op kunt verdienen. Zo levert jouw systeem dus op twee fronten geld op: je bespaart zelf op je stroom en je levert aan de energiemaatschappij.

Bij een steeds hoger wordende energieprijs, zal de aanschafprijs steeds sneller zijn terugverdiend. De prijs per KWh van rond de EUR 0,90 is in 2022 een aantal keren gehaald. De verwachting is dat de prijs in 2023 en verder alleen maar zal stijgen, of in ieder geval nog langdurig hoog zal blijven. Met een verbruik van 2500 KWh en een energieprijs van 0,90 ben je als gezin EUR 2.250 per jaar kwijt aan stroom. Als je bedenkt dat ongeveer 12 zonnepanelen inclusief installatie in veel situaties al genoeg zijn voor een opwek van 2500 KWh en ongeveer EUR 5.000 kosten, dan heb je dus na ongeveer 2,5 jaar je installatie al terugverdiend!

Nog een factor voor de levertijd: omvormers

Omvormers zorgen voor de omzetting van het gelijkstroom dat door de panelen wordt opgewekt naar wisselstroom, die je gewoon in huis kunt gebruiken. Omvormers zijn er in allerlei soorten en maten, maar niet alle omvormers zijn geschikt voor alle soorten panelen. VolopGroen levert omvormers van alle bekende merken en we helpen je graag bij het kiezen van de juiste omvormer.

Door de hoge energieprijzen is er niet alleen een schaarste ontstaan bij zonnepanelen, maar juist ook bij de omvormers. Een levering van zonnepanelen zonder levering van de omvormer heeft geen zin, want dan kunnen de panelen niet geplaatst worden. VolopGroen levert alleen complete systemen. Doordat we voor een deel vanuit eigen voorraad werken en goede contacten hebben met veel grote leveranciers, kunnen we een levertijd van 4-6 weken garanderen.

Levertijd van zonnepanelen via VolopGroen

Als laatste willen we nog even stilstaan bij de levertijd van zonnepanelen. Zoals we al zeiden, levert VolopGroen de panelen inclusief omvormer en installatie altijd binnen 4-6 weken. Wanneer je een offerte aanvraagt, zorgen we dat je zo snel mogelijk een levertijd voorstel krijgt. De levertijd is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het aantal panelen, de omvormer en het soort dak. We leggen je alles uit in een vrijblijvend gesprek.

Wacht niet langer en vraag nu online een offerte aan op onze website! Of neem contact met ons op om een afspraak te maken. We helpen je graag verder met het kiezen van de juiste zonnepanelen, levertijd en installatie. Tot snel!

Levertijd zonnepanelen