Wat is een thuisaccu?

Een thuisaccu, heb jij hier wel eens van gehoord? Steeds vaker kiezen mensen ervoor om deze aan te schaffen, maar waarom is dit nou eigenlijk het geval? In dit artikel gaan we je hier meer over vertellen, echter gaan we je nu eerst vertellen wat dit is. Dit is namelijk een batterij met grote capaciteit en deze kan alle elektronische apparaten in je huis uren of zelfs dagen van energie voorzien. Dit zorgt er weer voor dat je minder afhankelijk wordt van het energienet. Onderstaand gaan we je in ieder geval meer vertellen over de accu voor zonnepanelen. We wensen je veel leesplezier en mocht je veel vragen hebben, dan raden we het je aan om contact met ons op te nemen. Wij staan in ieder geval klaar om al je vragen te beantwoorden!

De batterij wordt voornamelijk opgeladen door zonnestroom

Wanneer we kijken naar de thuisaccu, dan kunnen we concluderen dat deze gebruik maken van de moderne Lithium-ionbatterij. Deze worden bijna altijd opgeladen door zonnestroom. Is de accu leeg? Dan pas wordt er stroom van het energienet gehaald. Is het zomer of lente en schijnt de zon veel? Dan kan het zelfs zo zijn dat je onafhankelijk bent van het elektriciteitsnet, hoe gaaf is dat? Nadeel is momenteel nog dat deze thuisaccu erg duur is. De verwachting is echter wel dat deze de komende jaren steeds goedkoper wordt en dat steeds meer huishoudens hiervoor gaan kiezen.

Een thuisaccu is natuurlijk niet voor iedereen interessant. Mocht jij je afvragen in welke gevallen het interessant is om een thuisaccu aan te schaffen, dan raden we het je aan om deze alinea door te nemen. We gaan je hier in deze alinea namelijk meer over vertellen. Laten we beginnen met de salderingsregeling. Een thuisaccu wordt namelijk pas interessant zodra deze regeling er niet meer is en zodra de accu’s niet meer zo duur zijn. Wanneer deze regeling er niet meer is, dan kan men grotendeels weg bij hun energieleverancier en kan er gekozen worden voor de thuisaccu. Tevens is de combinatie met zonnepanelen erg belangrijk. Zowel de accu als de panelen zijn een flinke eenmalige investering. Echter kan je na deze investering genieten van gratis stroom. Hoe handig is dat?

De salderingsregeling

Bovenstaand vertelde we je al wat over deze regeling, in deze alinea gaan we hier nog net wat dieper op in. Door deze regeling heb je momenteel geen extra accu nodig om zo de energie die opgewekt is op te slaan in je huis. Wanneer deze regeling er niet meer is, dan is deze accu veel interessanter. De accu zal dan namelijk energie opslaan die je op dat moment niet gebruikt, echter kan je deze op een later moment dan wel gebruiken.

De voordelen

Momenteel biedt de thuisaccu dus nog amper voordelen. Echter is de kans groot dat dit in de toekomst wel het geval gaat zijn. Onderstaand sommen we in ieder geval de voordelen voor je op die interessant zijn voor in de toekomst:

  • De thuisaccu kan functioneren als noodstroomvoorziening

  • Met behulp van de accu kan je stroom opslaan voor een later moment

  • Je bent minder afhankelijk

  • Lagere energierekening

  • De accu laad je op tijdens de daluren, vervolgens gebruik je deze in de normale uren

Bovenstaand dus een aantal voordelen, echter is het grootste voordeel misschien wel dat je straks volledig onafhankelijk kan zijn wanneer het gaat om stroom en dat is toch wel een erg fijn idee.

Verdiep je hier goed in

Mocht jij een thuisaccu aan willen schaffen, dan raden we het je aan om je hier goed in te verdiepen. Tevens raden we het je aan om op zoek te gaan naar een aanbieder met een goede naam. Dit is namelijk een flinke investering en het zou zonde zijn als dit een slechte investering blijkt te zijn. Lees daarom reviews op het internet en kies voor een partij met een goede naam en eerlijke prijs.

thuis accu