Zonnepanelen plat dak kosten

Wil jij je huis ook verduurzamen en besparen op de energierekening? Dat kan tegenwoordig veel eenvoudiger dan je denkt, want je kunt kiezen voor het plaatsen van zonnepanelen. Zelf plaatsen is veelal niet handig, waardoor je dit beter kunt laten doen. Het grote voordeel van laten doen is, dat je zeker weet dat je garantie hebt op de zonnepanelen. Stel je eens voor dat je dit niet juist aanpakt en er gebeurt iets mee, dan zou je wel kunnen zeggen dat je een probleempje hebt. Zonnepanelen plaatsen op een plat dak komt ook steeds vaker voor, omdat velen gewoon niet voldoende ruimte hebben op het dak met een schuine kant. Als het platte dak voldoet aan de eisen kun je deze gerust vol laten leggen met zonnepanelen, zodat jij ook kan genieten van de voordelen.

Hoeveel zonnepanelen kun je kwijt?

Op het platte dak is het plaatsen slechts een klein beetje anders dan een schuin dak. Wist je dat een enkel zonnepaneel ongeveer anderhalve vierkante meter in beslag neemt op een plat dak? Soms zelfs wel meer, omdat hier rekening gehouden moet worden met de zon en de stand die de zonnepanelen nodig zijn. Wel hangt dit af van het formaat van de zonnepanelen. Veelal zijn zonnepanelen vrij groot, waardoor je minder zonnepanelen nodig bent om hetzelfde rendement te behalen als met kleine zonnepanelen. Hoeveel zonnepanelen jij kunt laten plaatsen hangt af van het oppervlak van het dak. Wat kosten zonnepanelen voor een plat dak nu eigenlijk en hoe wordt dit berekend? Een vraag waar veel klanten mee zitten, omdat ze niet weten waar ze aan moeten denken.

Het berekenen van de kosten

De kosten voor het plaatsen van zonnepanelen worden berekend op basis van het energieverbruik, maar ook kijkt men hierbij goed naar het dak. Het huidig energieverbruik dat je hebt wil je het liefste op nul zien te krijgen of zelfs met terug levering. Misschien wil je zelfs wel een batterijopslag hebben, dan zul je wel een aantal zonnepanelen nodig zijn. Hoe meer opties en mogelijkheden jij kiest, des te meer de kosten zullen zijn. De kosten worden voor iedereen op dezelfde manier berekend, maar er is geen situatie hetzelfde. Dat betekend dat de kosten niet direct gegeven kunnen worden, maar hier kan wel een indicatie van gegeven worden als er meer bekend is over jouw situatie.

Wat past bij jouw situatie?

Omdat niet gelijk te zeggen is, wat het beste aansluit bij jouw situatie is het heel erg verstandig eerst eens in gesprek te gaan. Op deze manier kan men kijken wat jouw wensen zijn, maar ook kan er veel eenvoudiger gekeken worden naar het totale kostenplaatje. Een offerte op laten maken is namelijk geheel kosteloos. Dat wil zeggen dat jij niet direct ergens aan vast zit, tenzij jij een akkoord gegeven hebt voor het plaatsen van de zonnepanelen en eventueel andere zaken. Ben jij die torenhoge energierekening ook zo zat? Dan wordt het misschien wel tijd om in gesprek te gaan, zodat jij ook kunt gaan beginnen met besparen!

zonnepanelen plat dak kosten