FAQ

Veel gestelde vragen van onze klanten.

Zonnepanelen zijn paneelvormige elektrische apparaten die stroom opwekken uit zonlicht. Ze bestaan uit zonnecellen, die de zonnestralen omzetten in elektriciteit. Zonnepanelen zijn een milieuvriendelijke manier om stroom op te wekken en kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van ons energieverbruik.

Zonnepanelen werken door middel van een proces dat fotovoltaïsche effect wordt genoemd. Dit betekent dat ze stroom opwekken door middel van het omzetten van lichtenergie in elektrische energie. Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen, die zijn gemaakt van silicium. Wanneer de zonnestralen op de zonnecellen vallen, worden elektronen vrijgemaakt, wat leidt tot een stroomstoot. Deze stroomstoot wordt omgezet in bruikbare stroom door middel van een omvormer.

Hoeveel stroom zonnepanelen opwekken, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van het zonnepaneel, de hoeveelheid zonlicht waaraan het wordt blootgesteld en de efficiëntie van het paneel. In het algemeen kan een gemiddeld zonnepaneel ongeveer 250 tot 300 watt opwekken, afhankelijk van de omstandigheden.

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van zonnepanelen. Zo zijn ze een milieuvriendelijke manier

Een airco is een apparaat dat ervoor zorgt dat de temperatuur in een ruimte wordt aangepast. Dit kan zowel om de ruimte koeler te maken als om de ruimte warmer te maken, afhankelijk van het type airco en de gewenste temperatuur.

Airco’s werken door middel van het circuleren van koude lucht of warme lucht in een ruimte. Dit gebeurt door middel van een compressor, die de lucht verplaatst en koelt of verwarmt. De lucht wordt vervolgens door middel van een ventilator in de ruimte geblazen.

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van airco’s. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat je comfortabeler kunt leven, door de temperatuur in een ruimte naar wens aan te passen. Ze kunnen ook helpen om de luchtvochtigheid in een ruimte te reguleren, wat kan bijdragen aan een gezonde leefomgeving. Bovendien kunnen airco’s ook helpen om stof en allergenen uit de lucht te filteren.

Het gebruik van airco’s kan leiden tot hogere energiekosten, afhankelijk van het type airco en hoe vaak je het apparaat gebruikt. Er zijn echter verschillende manieren om de kosten te verlagen, zoals het instellen van een thermostaat om het apparaat alleen te laten werken wanneer dat nodig is, en het onderhouden van het apparaat volgens de aanbevelingen van de fabrikant.

Het type airco dat het meest geschikt is voor jouw huis hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, het klimaat waarin je woont en je budget. Het is daarom aan te raden om advies te vragen aan een professional of om verschillende opties te vergelijken voordat je een aankoop doet.

 

Een omvormer voor zonnepanelen is een elektronisch apparaat dat ervoor zorgt dat de stroom die door de zonnepanelen wordt opgewekt, bruikbaar wordt gemaakt voor het elektriciteitsnetwerk of voor direct gebruik in huis. Zonnepanelen produceren DC-stroom (directe stroom), maar het elektriciteitsnetwerk en de meeste huishoudelijke apparaten werken op AC-stroom (alternerende stroom). De omvormer zet daarom de DC-stroom om in AC-stroom

 

Een omvormer voor zonnepanelen bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder een microcontroller, een transformator en een AC-uitgang. Wanneer de zonnepanelen stroom opwekken, wordt deze naar de omvormer gestuurd. De microcontroller in de omvormer bepaalt hoeveel stroom er nodig is en stuurt deze naar de transformator. De transformator zet de DC-stroom om in AC-stroom en stuurt deze naar de AC-uitgang. Vanuit de AC-uitgang kan de stroom naar het elektriciteitsnetwerk of naar huishoudelijke apparaten worden geleverd.

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van omvormers voor zonnepanelen. Zo zijn ze efficiënt en zorgen ze ervoor dat zo veel mogelijk van de opgewekte stroom omgezet wordt in bruikbare stroom. Ze zijn ook gemakkelijk te installeren en hebben vaak een lange levensduur. Bovendien zijn sommige omvormers voorzien van een monitoringsysteem, waarmee je op afstand kunt inzien hoeveel stroom je opwekt en hoeveel stroom je verbruikt.

Het type omvormer dat het meest geschikt is voor jouw zonnepanelen-installatie hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de installatie, het vermogen van de zonnepanelen en je budget. Het is daarom aan te raden om advies te vragen aan een professional of om verschillende opties te vergelijken voordat je een aankoop doet.