Installatie zonnepanelen

Door de stijgende stroom- en gasprijzen zoeken steeds meer mensen naar manieren om op de lange termijn geld te besparen. Zonnepanelen zijn natuurlijk dé oplossing voor de toekomst. Echter is het meer dan alleen maar het aanschaffen van de zonnepanelen, ze moeten namelijk ook geïnstalleerd worden.

Het installeren van de zonnepanelen

Wanneer je handig bent ben je misschien sneller geneigd om dingen zelf te doen of te installeren. Echter is de installatie van zonnepanelen misschien iets wat je beter kunt uitbesteden aan professionals. De professionals zorgen er natuurlijk voor dat de zonnepanelen op de correcte manier geïnstalleerd worden en volledig geoptimaliseerd zijn zodat jij er het maximale uit kan halen. Ook kijken zij naar de perfecte ligging zodat elk paneel de meeste zon kan krijgen en wordt er gekeken naar de woning en het verbruik, zodat je genoeg zonnepanelen hebt om je woning te voorzien van elektriciteit. Hierdoor sta je achteraf niet voor verrassingen en weet je van te voren wat je ongeveer mag verwachten van je zonnepanelen.

Zonnepanelen op een dak installeren

Het installeren van zonnepanelen is geen eenvoudige klus. Je hebt kennis, geduld en tijd nodig om de zonnepanelen op een veilige en efficiënte manier te installeren. Hieronder een aantal tips die je in acht dient te nemen wanneer je zelf de zonnepanelen gaat installeren.

  1. Let er goed op welke richting je de zonnepanelen gaat leggen. Het liefst installeer je ze op het zuiden zodat je ten alle tijden genoeg zon ontvangt.

  2. Het installeren van zonnepanelen op een plat dak is weer anders dan het installeren op een schuin dak. Dit omdat zonnepanelen schuin moeten staan om de zon het beste te ontvangen. Op een schuin dak is het optimaal om 35 graden aan te houden. Op een plat dak kan je dit zelf bepalen. Let je er wel op dat er geen schaduw op één van je andere panelen valt?

  3. Je hebt bij zonnepanelen boven de 600 wattpiek een vrije groep nodig in je meterkast. Vertrouw je jezelf hier niet helemaal mee? Schakel dan een elektricien in.

Bonustip: Plaats je zonnepanelen met eventuele uitbreiding in het achterhoofd. Misschien wil je in de toekomst wel uitbreiden en nog meer zonnepanelen installeren. Het is handig hier alvast rekening mee te houden. Daardoor is de installatie van zonnepanelen in een later stadium wat eenvoudiger.

Zelf installeren of uitbesteden

Uiteindelijk beslis je zelf of je de installatie van je zonnepanelen zelf gaat doen of toch wil uitbesteden aan VolopGroen. Als je er ervaring mee hebt dan kan je, mits je veilig en voorzichtig doet, zelf je zonnepanelen instaleren. Als je toch voor zekerheid wil gaan dan raden wij je aan om de installatie van je zonnepanelen over te laten aan de professionals. Hiermee ben je verzekerd van een optimale ligging en maximaal rendement. Dit zorgt er natuurlijk weer voor dat je energiekosten flink omlaag gaan en in deze tijd is dat wel heel prettig. Want wie wil er nou niet aan het eind van de maand wat geld overhouden?

Installatie zonnepanelen