laadpaal installeren

 • Voordelen van een laadpaal bij eigen huis

  laadpaal installeren iedere elektrische auto heeft een andere actieradius. De actieradius is van belang wanneer een elektrische auto opgeladen dient te worden. Is de actieradius te klein voor de af te leggen afstand, aangezien er onderweg geen openbaar oplaadpaal is? Dan is een laadpaal thuis uitermate handig.

  Een laadpaal thuis is eveneens zeer praktisch, indien er bij je op het werk geen laadpaal aanwezig is. Door middel van een laadpaal thuis aan te schaffen en te monteren, kan je ervoor zorgen dat je de te rijden kilometers naar het werk en terug elektrisch kunt afleggen.

  Aangezien er niet altijd een openbare laadpaal langs de weg te vinden is of op het werk geen laadpaal geplaatst is, laadt je thuis aanzienlijk sneller dan via het stopcontact. Ter illustratie: Je laadt een Mitsubishi Outlander PHEV op via een laadpaal in ongeveer 3 uur. Gebruik je echter een stopcontact om je Mitsubishi Outlander PHEV op te laden, dan neemt dat ongeveer 5 uur in beslag.

 • Zowel openbaar laden als een laadpaal thuis

  Een laadpaal bij je thuis is zeer handig, net zoals een openbaar oplaadpunt. Je kunt kiezen om een laadpaal bij je woning te plaatsen met of zonder pasjessysteem. Indien je een laadpaal met pasjessysteem aanschaft, kan je eveneens de bijgeleverde laadpas gebruiken om openbaar te laden.

  Het laden met laadpas biedt je het voordeel dat je de, bij je thuis geladen stroom, kunt verrekenen met je werkgever, indien dit afgesproken is. 

  Type laadpaal thuis

  Voor thuis zijn er diverse laadmogelijkheden beschikbaar. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een model aan de wand, maar ook voor een laadstation gemonteerd op een daarvoor bestemde paal.

  Vraag meer informatie aan bij onze specialisten van VolopGroen