Solaredge omvormer

De Solaredge omvormer is een belangrijk onderdeel van een zonnepanelen-installatie. Het is een apparaat dat de stroom die door de zonnepanelen wordt opgewekt omzet in bruikbare stroom voor het elektriciteitsnetwerk of voor direct gebruik in huis. In deze tekst zal ik wat dieper ingaan op wat een Solaredge omvormer is, hoe hij werkt en wat de voordelen zijn van het gebruik ervan.

Wat is een Solaredge omvormer?

Een Solaredge omvormer is een elektronisch apparaat dat ervoor zorgt dat de stroom die door de zonnepanelen wordt opgewekt, bruikbaar wordt gemaakt voor het elektriciteitsnetwerk of voor direct gebruik in huis. Zonnepanelen produceren DC-stroom (directe stroom), maar het elektriciteitsnetwerk en de meeste huishoudelijke apparaten werken op AC-stroom (alternerende stroom). De Solaredge omvormer zet daarom de DC-stroom om in AC-stroom.

Hoe werkt een Solaredge omvormer?

Een Solaredge omvormer bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder een microcontroller, een transformator en een AC-uitgang. Wanneer de zonnepanelen stroom opwekken, wordt deze naar de Solaredge omvormer gestuurd. De microcontroller in de omvormer bepaalt hoeveel stroom er nodig is en stuurt deze naar de transformator. De transformator zet de DC-stroom om in AC-stroom en stuurt deze naar de AC-uitgang. Vanuit de AC-uitgang kan de stroom naar het elektriciteitsnet

Solaredge omvormer