Subsidies en financiering

Omdat de overheid begrijpt dat verduurzamen een prijskaartje heeft, zijn er de laatste jaren steeds meer subsidies en financieringsmogelijkheden in het leven geroepen. Volopgroen heeft in de loop der jaren een expertise opgebouwd in alle landelijke – en regionale subsidies en financieringsopties. We kijken hier dus altijd in mee en proberen maximaal gebruik te maken van alle mogelijkheden die er zijn. 

SVn 
Er zijn mogelijkheden om via de SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten) een duurzaamheidslening aan te vragen tegen extreem gunstige rentetarieven. Houd er wel rekening mee dat de SVn vraagt om meerdere besparingsmaatregelen uit te laten voeren. Dus een lening voor zonnepanelen alleen gaat in veel van de gevallen niet werken. Zonnepanelen in combinatie met isolatie wel weer bijvoorbeeld. Er zijn ook mogelijkheden om de duurzaamheidslening via de provincie te laten verlopen, en dan hoeft er maar 1 besparingsmaatregel doorgevoerd te worden. Dit uitzoekwerk en invulwerk hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Onze adviseurs gaan samen met je dit traject in en ondersteunen en begeleiden in het gehele traject tot je de lening binnen hebt. Wel zo makkelijk. 
Duurzaamheidslening Hypotheek
Ben je recent eigenaar geworden van een (nieuwe) woning? 
 
Als je een woning koopt en van plan bent deze te verduurzamen, dan kun je een hoger hypotheekbedrag krijgen dan normaal het geval is. Financier je energiebesparende voorzieningen, dan mag je in 2021 tot 106% (in plaats van 100%) van de waarde van de woning lenen.
Bij het verduurzamen van je hypotheek vindt er een inkomenstoetsing plaats. Die toetsing bepaalt hoeveel je kunt lenen. Je inkomen moet in de eerste plaats minimaal € 33.000 zijn. Je profiteert dan van het voordeel dat investeringen in energiebesparende maatregelen tot maximaal € 9.000 buiten beschouwing worden gelaten. Bij een nul-op-de-meter woning is dat bedrag zelfs € 25.000 met energieprestatiegarantie en € 15.000 zonder energieprestatiegarantie.
Het loont dus enorm om gebruik te maken van deze mogelijkheid. Vraag hier altijd naar bij je hypotheek adviseur. Uiteraard zijn onze specialisten hier ook in thuis, en kan je altijd vragen naar de mogelijkheden. We ondersteunen in het gehele traject van de aanvraag. 
 
Zo zijn er nog een flink aantal andere mogelijkheden om met een subsidie/voucher een voordeel voor het verduurzamen van je woning binnen te halen. Omdat wij begrijpen dat je hier te weinig tijd voor hebt om dit allemaal uit te zoeken doen wij dit voor je. Wij kijken per adres wat landelijk en regionaal de mogelijkheden zijn om het maximum aan subsidies en vouchers binnen te halen. Geld laten liggen is natuurlijk altijd zonde!